Vadehavspastoratet

Vadehavspastoratet er et pastorat i Ribe Domprovsti, (Rejsby dog i Tønder Provsti) med seks sogne:  Hviding Sogn – Mandø Sogn – Rejsby Sogn – Roager Sogn – Spandet Sogn –
Vester Vedsted Sogn.
Pastoratet er opdelt i 2 distrikter med hver 3 sogne. Hvert distrikt har en præst tilknyttet.

ndag 29. marts 2020
Sognepræst Therese Soltens prædiken til Mariæ Bebudelse. Prædikenen kan høres her samt på Facebook. Søndagens evangelietekst samt manuskriptet til prædikenen kan læses som pdf-filer her på hjemmesiden. Salmen ”Maria snart er det forår” – som bliver nævnt i prædikenen – kan høres i fuld længde på YouTube. God søndag til jer alle!

Onsdag 25. marts 2020
Kirkeklokkerne ringer stadig – midt i denne tid, hvor alt ellers er forandret. I øjeblikket ringer klokkerne ikke for at kalde os til gudstjeneste – men de kalder på noget andet i os. Det har sognepræst Therese Solten skrevet denne korte refleksion om.

Tirsdag 24. marts 2020
I anledning af pressemødet fra Statsministeriet i går (d. 23. marts) kommer her en videohilsen fra sognepræst Michael H.N. Nielsen.
Kirkerne holder lukket til og med d. 13. april (2. påskedag). Begravelser og bisættelser kan dog fortsat gennemføres med visse restriktioner
Konfirmationsforberedelse samt konfirmandaften i Vester Vedsted d. 2. april aflyses. Forårets minikonfirmandforløb aflyses.
Men vi er her altså fortsat – selvom formerne er anderledes, end vi er vant til.
De bedste ønsker til alle jer derude.
Videoen kan også ses på Facebook (her)

Søndag 22. marts 2020
En kort digital gudstjeneste med prædiken over teksten til midfaste søndag. Videoen kan ses på Facebook (her) og kan også ses her på hjemmesiden, ligesom manuskriptet kan læses som pdf.

Lørdag 21. marts 2020
Tidligere på ugen offentliggjorde vi den første i en række af åndelige hjælpepakker – bestående af et bibelcitat, en kort refleksion, en salme og en bøn. Hermed kommer hjælpepakke nr. 2, skrevet af sognepræst Therese Solten. Brug hjælpepakken, som du bedst kan og vil, mens Danmark fortsat holder vejret.

Torsdag 19. marts 2020
I Vadehavspastoratet udskydes konfirmationerne i 2020 til efter sommerferien.
Se datoerne her.

Onsdag 18. marts 2020
Corona-epidemien fortsætter med at påvirke hverdagen for os alle. Senest er det blevet nødvendigt at udsætte alle forårets konfirmationer til efter pinse. I den anledning er der i dag blevet uploadet en video til Vadehavspastoratets Facebook-side. Videoen kan også ses her op hjemmesiden. Manuskriptet til videoen kan læses her på hjemmesiden.

Tirsdag 17. marts 2020
Danmark, som vi kender det, er lukket ned. Vi skal prøve at omgås hinanden så lidt som muligt. Samfundet kører på vågeblus. Erhvervslivet er truet, så regeringen er klar med økonomiske redningspakker og hjælpepakker. Kirkerne er lukkede. Vi kan ikke samles til gudstjeneste, men vi kan heller ikke bare sætte troen på vågeblus. Derfor kommer her den første i en serie af små åndelige hjælpepakker. De består af et bibelcitat, en kort refleksion, en salme og en bøn. Brug det, som du bedst kan og vil. Det er ment til trøst og opbyggelse i en tid, der bringer flere spørgsmål end svar.

Søndag 15. marts 2020
Som bekendt er alle gudstjenester i Vadehavspastoratets kirker i resten af marts måned aflyst på grund af corona-epidemien. Som erstatning for prædikenen til søndag den 15. marts bringes denne refleksion skrevet af sognepræst Michael H.N. Nielsen.